Na een lange rit op de hoofdweg naar Villa Tunari kwamen we in de buurt van de afslag. Alleen de buschauffeur zag de afslag niet, dus reden we er zo voorbij. Gelukkig hadden we Marco nog, want hij had de afslag wel gezien. Eenmaal omgekeerd zaten we weer op de goede weg en moesten we een klein hobbelig kiezelpad op. Het was bijzonder dat onze grote bus dit pad naar boven op kon, maar we hebben het gered. Eenmaal boven aangekomen, zijn de kamers verdeeld en de spullen op de kamers gedropt. Maar het belangrijkste voor ons op dat moment was, zwemkleding aan en zwemmen! Dus na de kamers verdeeld te hebben,  ‘Hup’ de zwemkleding aan en een bommetje in het zwembad. Dit was ontzettend lekker in de 30°C.

Hierna hebben we ons allemaal klaar gemaakt om lekker te gaan lunchen. Hier zijn we met twee taxi’s naar toe gegaan omdat onze bus al weggereden was. Bij het restaurant hadden we een prachtig uitzicht over de rivier en de jungle. Na heerlijk gegeten te hebben, zijn we naar de dierenopvang ‘La Hormiga’ geweest. Dit is een dierenopvang voor dieren uit de jungle die niet goed behandeld werden of niet terug de jungle in konden. We hebben een rondleiding gehad in de opvang, hier hebben we veel soorten dieren en planten gezien. Er waren bijvoorbeeld slangen die als huisdier waren gehouden, maar slecht verzorgd werden. We mochten van de gids de slangen vasthouden. We vonden dit erg leuk en de huid voelde anders dan verwacht. Ook zijn we langs een kaneelboom gelopen en mochten we een stukje proeven, dit was ‘echte’ verse kaneel en daarbij erg lekker. Tijdens en na de rondleiding kwamen we ook veel aapjes tegen. We mochten deze ook vastpakken en aaien, dit was erg schattig. Helaas kwam ook aan dit bezoek een einde en moesten we met de taxi’s weer terug naar het hotel Salva El Puente midden in het tropisch regenwoud.

Onderweg naar het hotel kwamen we langs (legale) cocaplantages. Hier verbouwen boeren cocabladeren, de plaatselijke bevolking kauwt hier heel de dag op. Dit kun je zien aan de wangen van de mensen, hier zit dan namelijk een bobbel op.

Op de terugweg zaten de taxi’s vol met zweet met mensen. Dus het was extra lekker om daarna weer een duik te nemen in het zwembad. Nadat we ons lekker hadden opgefrist, konden we nog lekker genieten van een broodje met een kop thee of koffie. Ook konden we nog even relaxen in de hangmatten bovenop het hotel. Hierna hebben we de dag nog door gesproken en aan de verslaglegging gewerkt met z’n allen. Tot de volgende update!