Het was al weer even geleden dat we pater Theo zagen in Bolivia. Een paar weken geleden was hij al even op school langsgekomen. Hij is nu voor enkele maanden terug in Nederland voor familie bezoeken. Gisteren konden we echt weer een hele dag met hem optrekken. We hebben samen met Theo lessen voorbereid om te geven aan de brugklassers.

Uiteraard wilde Theo er zelf graag bij zijn. Er zijn lessen gegeven voor het vak Global Learning om de leerlingen zo meer te leren over ontwikkelingswerk. Theo en zijn zus José zijn samen met twee leerlingen (die mee zijn geweest naar Cochabamba) langs alle brugklassen gegaan om een les te geven. De les ging over de projecten van Theo die we tijdens onze expeditie bezocht hadden. Aan het einde ging de klas met de twee leerlingen en Theo het gesprek aan over verschillende onderwerpen. Zo ging het onder andere over het nut van ontwikkelingshulp, de keuze voor Bolivia en waarom de leerlingen zich hier zo graag voor willen inzetten. Het was interessant om de meningen van de leerlingen aan te horen over de projecten in Bolivia. De brugklassers stelde goede vragen en konden mooie vergelijkingen maken met hun eigen situatie. Theo heeft zijn ervaringen gedeeld en wij hopen dat de leerlingen dit een mooie plek in hun eigen ontwikkeling kunnen geven. Wij vonden het erg leuk om Theo weer te zien!