Na een succesvolle expeditie naar Cochabamba in april 2015, zullen Noor, Izy, Steven, Marleen, Yasmine, Nienke, Juul en Tatum het stokje doorgeven. Voor de zomervakantie zijn na een uitgebreide sollicitatieprocedure de nieuwe leden voor expeditie Jacob-Roelands geselecteerd. Komend schooljaar bestaat onze groep uit: Fenna, Maarten, Fleur, Julie, Jankse, Fenne, Babet, Guusje, Isis, Nine, Lieneke en Noëlle.

Het doel hiervan is om bewuster te worden van de maatschappelijke verschillen in de wereld en om zelf een bijdrage te leveren om anderen te helpen. Dit gaan we doen door ons gedurende het hele jaar bezig te houden met het organiseren van de kerstactie. Al het geld dat wordt opgehaald tijdens dit evenement gaat naar de kansarme kinderen in Bolivia. Wij gaan dit geld daar persoonlijk naar toe brengen. Tijdens de expeditie zal er ook dit jaar weer hard gewerkt worden. Het is geen vakantie, maar een reis voor het goede doel. Naast de inzet voor goede doelen en de organisatie van de kerstactie zijn wij druk bezig om het geld voor deze reis bij elkaar te sparen.

We zijn al hard aan de gang. Afgelopen woensdag tijdens het Awesummer festival hebben wij cupcakes en snoep verkocht. Door dit te verkopen hebben wij in totaal €250,- opgehaald. De cupcakes zijn gesponsord door de Albert Heijn in Haaren en het snoep door de Albert Heijn in Boxtel. De kraam hadden we versierd met tafelkleden uit Bolivia en er waren beelden te zien van de reis van vorig jaar op een televisiescherm. Het was een geslaagde dag en een goede motivatie om verder te gaan.