Dag 5 in Bolivia was een actieve dag. We begonnen eerst met een lekker ontbijtje. Daarna vertrokken we al snel naar de school in Kasa Huasa. Met het geld van vorig jaar zijn er twee lokalen bijgebouwd. Het doel van vandaag was het opknappen en verven van die lokalen. We begonnen met het witten van het eerste lokaal. Dit kostte redelijk veel tijd om alles goed wit te krijgen. Nadat er twee verfpotten doorheen waren gegaan, was het hele lokaal wit, maar niet alleen het lokaal was wit, wijzelf namelijk ook!

Nadat het eerste lokaal klaar was, gingen we middageten bij Anna. We werden weer heel erg hartelijk ontvangen door alle kinderen. Het eten was weer lekker en we hebben weer gezellig gespeeld en gekletst. Gesprekken voeren is lastig, maar we proberen zoveel mogelijk te praten. Na het eten werden we ook weer uitgezwaaid door iedereen.

Hierna gingen we verder met het tweede lokaal. Omdat we handigheid hadden gekregen, ging het wat sneller. Van tevoren hadden Guusje en Isis ideeën bedacht voor interactieve leerzame muren.  Eén daarvan was een kaart van Zuid-Amerika. Deze kaart hebben we op de muur geschilderd.

Het was een hele gezellige dag. We hebben echt samen gewerkt en hierdoor verliep alles goed. We hebben ons vandaag ingezet voor de school. We laten hier nu iets achter wat wij en zij nooit meer zullen vergeten. Dit gaf ons het gevoel dat we echt iets bijzonders gedaan hadden. Morgen maken we het tweede lokaal af en gaan we ook de oude lokalen schilderen.

We gaan zo nog naar een tehuis en daarna naar een nachtopvang. Hopelijk komt er vanavond nog een update over onze ervaringen online.