Tijdens het ontbijt begonnen we met het doorspreken van de dag. We gingen ons verdelen. De eerste zes van de groep gingen vandaag de straat op. Hierover later nog een update. De andere zes gingen verder met het schilderen van de lokalen op de school Kasa Huasa.

We begonnen met het wit schilderen van één lokaal. Hiermee waren we al snel klaar, omdat we er gister al aan begonnen waren. Daarna gingen we de lokalen opvrolijken en met educatieve tekeningen aankleden. Het opvrolijken deden we door heel veel kleurtjes te gebruiken. Hierdoor kregen we steeds meer zin om door te werken. Ook kregen we van veel kinderen te horen dat ze het mooi vonden.

’s Middags gingen we weer gezellig bij Anna eten. Net zoals elke keer was iedereen weer super leuk met de Boliviaanse kindjes aan het spelen. De camera ging snel rond, omdat iedereen met de kindjes op de foto wilde.

In de middag werden er workshops gegeven. De dansworkshop is voorbereid door Julie, Nine en Fenna. Bij de workshop begonnen we met een warming-up, de kinderen vonden het nog even spannend, maar tijdens het tweede liedje kwamen de kinderen al wat meer los. We hebben de kinderen een dans aangeleerd op het liedje Wakka Wakka van Shakira en ze vonden dit heel erg leuk. Ze deden enthousiast mee en je zag aan de gezichten dat ze het erg naar hun zin hadden. Ze waren allemaal aan het lachen en goed aan het opletten, zodat ze de danspasjes goed konden nadoen. Heel leuk om te zien dat de kinderen het zo leuk vinden om met ons mee te doen!

Ook hebben Fenne en Noëlle een sportworkshop gegeven aan klas 5 (hier in Bolivia is dat klas 3). Als eerst begonnen we met een paar rondjes rennen, hakken billen, knie-heffen, etc. Daarna zijn we gaan rekken en strekken. Iedereen deed ons braaf na. Daarna gingen we een aantal balsporten doen. We begonnen met de populairste sport hier in Bolivia: voetbal. 7 tegen 7 en er werd enthousiast mee gedaan. Veel kinderen waren heel fanatiek en zodra er gescoord werd, was iedereen heel blij en trots. Na wat potjes voetbal zijn we gaan basketballen. Eerst hebben ze wat gedribbeld en probeerde ze te scoren en daarna hebben ze weer partijtje gedaan. Hier hebben we de jongens en de meisjes gescheiden, omdat het heel erg opviel dat bij de gemengde partijtjes de jongens veel meer aan de bal zaten. Ook hebben we nog trefbal gespeelt. Het was erg geslaagd en morgen mogen we nog een keer!

Toen we terug waren in ons appartement viel de stroom nog even uit. Geen lampen tijdens het koken en geen warm water. Gelukkig duurde dit niet heel lang en kunnen we lekker gaan slapen.