Aan het einde van onze werkweek was het ook voor ons weekend. Vrijdagavond zijn we uiteten gegaan. Waar we gingen eten, was voor ons een verrassing. Wel wisten we dat het typisch Zuid-Amerikaans was. In het restaurant was een hoek waar heel veel vlees werd gebraden. Het zag er heel lekker uit, maar we moesten nog even wachten met eten tot Anna er was. De obers kwamen bij je tafel langs met spiesen vlees. Je kon dan ter plekke kiezen wat voor stuk vlees je wilde. Na het lekkere eten wachtte er nog een verrassing op ons. We gingen naar een groot waterpark waar een watershow bezig was. Op het water werden filmpjes geprojecteerd en het water veranderde in allerlei kleuren. Na de show gezien te hebben, liepen we verder naar de fonteinen. In het begin wilde niemand nat worden, maar na een tijdje gekeken te hebben werden een aantal van ons toch nieuwsgierig. Het begon met elkaar nat maken, maar dit liep uit tot zeiknat worden. Degene die nat waren geworden, stonken ontzettend naar het water. Na de gezellige dag gingen we terug naar El Gardin.

 

De volgende dag ging de helft van de groep de straat op en de andere helft had een rustochtend. Dat was wel fijn, want hierdoor konden een aantal zieken uitrusten. Toen de groep weer terugkwam van de straat, vertrokken de niet-zieken naar de markt: la Cancha. Op deze markt kon iedereen souvenirs kopen voor thuis. Je kon er van alles kopen: van varkenshoofden tot voetbalshirts en van horloges tot tv’s. We konden veel spullen kopen, want alles was goedkoop. Grote Boliviaanse doeken waren bijvoorbeeld 7 euro, armbandjes kon je kopen voor 30 cent en pennen voor 20 cent.

Na de Cancha moesten we snel eten, want er stond weer een verassing voor ons klaar. Ditmaal gingen we naar een dansvoorstelling, die ging over de geschiedenis van de dans. Violette, de vrouw van Alberto (Alberto heeft ons veel rondgereden deze reis en is een goede vriend van Pater Theo), was de choreografe van een aantal stukken van de dansvoorstelling. Het was erg bijzonder en cultureel. Er was veel ballet, maar ook tapdance en moderne dans.