In de voorbereiding van de reis hebben Isis en Guusje verschillende toevoegingen voor de lokalen in Kasa Huasa bedacht en voorbereid. Een van die toevoegingen kon nog niet worden afgerond toen we daar waren, maar ondertussen is het helemaal klaar: een letterbak voor aan de muur. Gesponsord en geregeld door Metaaldraaierij van Laarhoven uit Boxtel is het Spaanse alfabet twee keer uit plastic gesneden. Deze letters kunnen precies in een speciale bak aan de muur geschoven worden waardoor de kinderen allerlei woorden kunnen maken.

Naast de letterbakken zijn ook de puzzels gevonden in de koffers met onder andere kleding. Deze zijn enorm populair onder de kinderen.

Naast de spullen die gedoneerd zijn bij Kasa Huasa en de comedor (beiden van Anna), zijn er ook koffers met allerlei spullen bij het weeshuis Salomon Klein terecht gekomen. In deze koffers zaten vooral veel kleren maar ook babyflesjes die direct in gebruik zijn genomen.