Het is alweer een paar maanden geleden dat wij zijn afgereisd naar Bolivia.

In Bolivia hebben we de laatste avond het kerstactie geld verdeeld over de goede doelen. Wij (Fenne en Guusje) hadden samen extra geld opgehaald. Tijdens de laatste avond in Cochabamba hebben wij met Anna gepraat over wat wij samen met ons extra ingezamelde geld konden doen. Zo vertelde Anna dat er een gezin is met 5 kinderen en een moeder die reuma heeft. Die moeder kan hierdoor niet meer werken. De kinderen zorgen voor het inkomen en kunnen niet naar school. Anna vertelde ons verder dat dit gezin in een huisje woonde wat nog kleiner was dan een normale slaapkamer. Er paste geen tafel in, er zaten geen ramen in, geen dak en ook geen deur. Dit verhaal maakte nogal wat indruk op ons. We keken elkaar aan en wisten het meteen, we gaan deze familie helpen.

Met ons geld hebben wij gezorgd dat dit gezin een nieuw huisje heeft gekregen. Tot nu toe is er € 800,- uitgegeven aan een normaal huisje met ramen, deuren, en een dak. Een normaal huisje waar goede bedden in passen. Een normaal huisje waar ze normaal in kunnen leven. De bouw van dit huisje is de afgelopen maanden goed voorruit gegaan. Anna houdt ons constant op de hoogte van wat er gebeurd.

Wij zijn erg blij en trots dat we deze familie kunnen helpen.

Fenne Steegs & Guusje Bosma