In de afgelopen periode is er rondom Expeditie Jacob Roelands veel gebeurd. In het volgende stukje brengen we jullie hierover op de hoogte.

Laten we beginnen met de kerstactie. De kerstactie, waar we vanaf het begin van het schooljaar aan hebben gewerkt, vond plaats op 22 december 2017. Het was een hele geslaagde dag met leuke activiteiten, optredens, lekkernijen en natuurlijk een heel mooi eindresultaat! Alle leerlingen van onze school hebben heel erg hun best gedaan voor de kansen van kinderen in Bolivia en daar zijn we heel erg dankbaar voor. Aan het eind van deze dag hebben we €12.000-, in ontvangst mogen nemen, waar we héél erg blij mee zijn. Wij kunnen met dit mooie bedrag veel werk verrichten en voor veel kinderen en jongeren in Bolivia iets betekenen.

We zijn de periode na de kerstactie hard bezig geweest met evalueren en zijn nu bezig met de voorbereidingen voor onze reis. Er zijn heel veel dingen die voorbereid moeten worden in de aanloop naar de reis naar Bolivia. We zijn nu bezig met het organiseren van workshops, ontwerpen van muurschilderingen, klaarmaken van presentaties en plannen van een talentenjacht. Genoeg te doen dus! De lessen Spaans op maandag verlopen goed en we leren veel wat we kunnen gebruiken tijdens de expeditie.

Over vijf weken is het al zo ver. We vertrekken op zaterdag 14 april met het vliegtuig naar Santa Cruz. Vanaf het vliegveld rijden we twee dagen met de bus de bergen in naar de stad Cochabamba. We zijn er allemaal erg enthousiast over en hebben er heel veel zin in! We houden jullie op de hoogte!

Saludos,

Luna, She-Jin, Ties, Stijn, Bas, Evi, Donya, Roos, Suze, Margo, Carmen en Bente