Afgelopen dinsdag 12 Maart is een groep van (oud) expeditieleden naar de Twiskeschool gegaan in Amsterdam. We zijn uitgenodigd door meester Marco die lesgeeft op die school en de afgelopen twee jaar mee is geweest als externe begeleider. Om 06:45 vertrekken we vanaf het Jacob-Roelandslyceum zodat we op tijd in Amsterdam zouden zijn. De dag bestond uit het geven van presentaties en het assisteren in de klassen. De school organiseerde afgelopen week een methodevrije week waarin ook ruimte was voor de goede doelen die wij als JRL ondersteunen tijdens de kerstactie.

De leerlingen begonnen met het meehelpen in de kleuterklassen. Dat gebeurde in twee- of viertallen. Hier mochten wij meehelpen met knutselen. Met de kleuters hebben verschillende dingen gemaakt zoals armbandjes, schilderijtjes en mooie tekeningen op grote doeken. Alle kinderen waren super enthousiast. Tegelijkertijd werd er een presentatie gegeven aan de kinderen uit groep 3.

Na een korte pauze gingen we naar groep 3 om te helpen met knutselen. We vertelden kort over het project en hebben daarna vragen beantwoord. In een van de klassen gingen we potjes bellenblaas versieren. De opdracht was om kleine tekeningetjes te maken en die om het belleblaaspotje te vouwen. Die kleine tekeningentjes moesten ook nog aan een opdracht voldoen: Als deze potjes in Bolivia aankomen moeten de kinderen daar meteen herkennen dat deze uit Nederland komen. De kinderen tekenden daarom bijvoorbeeld molens, tulpen of de Nederlandse vlag.

Ook de andere groepen hebben de presentatie nog bijgewoond en in de overige klassen hebben we ook geholpen met knutselen. Naast de al genoemde werkjes zijn er ook nog mozaïekjes, armbandjes, kettinkjes en spelletjes gemaakt. Het was heel leuk om anderen te vertellen over onze ervaringen van de expeditie. Behalve het presenteren en helpen met knutselen hebben we ook vragen beantwoord. De kinderen stelden volop vragen: het was erg leuk om te zien dat ze echt geïnspireerd raakten.

We zijn super blij met alle knutselwerkjes en zijn benieuwd wat de kinderen in Bolivia ervan vinden! We houden jullie op de hoogte!

Adios,

Alle expeditieleden