De afgelopen twee periodes zijn we hard bezig geweest om de kerstactie voor te bereiden. Dit begon allemaal met de posters en flyers ontwerpen en brainstormen wat we allemaal konden gaan doen op de jaarlijkse kerstactie. Ook werd Hotel JRL weer op de kaart gebracht en er werden puzzels bedacht en gemaakt voor de spellen. Elke maandag hebben we Spaanse les en elke donderdag middag was iedereen druk bezig met de kerstactie. Hierdoor zaten we al vroeg in de kerst- en Boliviasfeer. Er werden plattegronden gemaakt van de ruimtes om alles in te delen. Rond sinterklaas gingen we de zolder op om de versiering en decoraties te halen. Ook hiervoor werd weer een plan gemaakt. Waar gingen de lampjes komen, welke lampjes waren dit en op welke manier werd het vastgemaakt? Er waren genoeg dingen om te doen. Er werden presentaties gemaakt die we aan de rest van de school konden geven voor meer informatie. Gelukkig was alles op tijd klaar en de donderdag voor de kerstactie gingen we alles klaarzetten. Lampjes werden opgehangen, de bracbant ging leeg en er kwamen tafels in voor de tweedehands kerstmarkt. De gymzaal werd omgetoverd tot een werkelijke kermis en de aula werd een gezellige ruimte waar de optredens gegeven konden worden. Buiten werden er kraampjes in elkaar gezet zodat er eten en drinken verkocht kon worden. Eindelijk was het dan zo ver; 21 december 2018 was de kerstactie dan. Voordat het begon waren er nog een paar kleine dingen die gedaan moesten worden. Zo was er nog een partytent die nog opgezet moest worden, één van de puzzels was ziek en er moest een nieuwe komen en de bonnetjes waren fout. Gelukkig was alles snel opgelost en rond tien uur was het al heel gezellig.

IMG_20181221_080400_634.jpg

Er waren flyers met de plattegrond van de school en een beetje informatie wie we waren en wat we doen die we aan elke bezoeker gaven. Over het algemeen ging alles heel goed. Zo nu en dan waren er wel een paar dingen, maar er was altijd wel iemand in de buurt en zo werden ze ook snel opgelost. Rond half twee ging de veiling van de bal van start. Op deze bal stonden de handtekeningen van het eerste team van PSV. Het eindbod was €115,- en was van een Duits docente. De prijzen werden uitgereikt aan de mensen die de spellen het best gedaan hadden en toen was het zover. De bekendmaking van het bedrag waar we met z’n allen aan hebben bijgedragen. Meneer van der Klauw deed nog een woordje en bracht een bord met een doek eroverheen naar voren. Hij telde af en we haalden het doek van het bord; €12.303!

IMG_20181221_165542_229.jpg

Wat een geweldig bedrag, terwijl het nog niet alles is. Helaas was de geldtelmachine vastgelopen, waardoor na de kerstvakantie het daadwerkelijke bedrag bekend wordt gemaakt. Er werden nog een paar foto’s gemaakt en toen was het tijd voor opruimen. Alles werd schoongemaakt, uit elkaar gehaald en opgeruimd. De lampjes werden opgerold en de aula en bracbant werden weer zoals gewend. Na het opruimen hebben we nog even wat gedronken en toen zijn we rond vijf uur naar huis gegaan. Het was een geweldige dag, maar zeker ook vermoeiend. Gelukkig is er nu vakantie zodat we even kunnen bijkomen, maar zeker ook nog nagenieten. We hadden er twee periodes naartoe gewerkt en nu is het klaar. Nu nog even genieten vakantie en dan gaan we de reis voorbereiden!