Vandaag zijn we weer naar Kasa Huasa gegaan. We waren hier om het werk van gisteren (het schoolplein schilderen, het klimrek en plantenbakken maken) af te maken. We zijn weer heel de dag bezig geweest! ’s Ochtends zijn we begonnen met het metselen van de plantenbakken. Hiervoor hebben we de daar liggende stenen gepakt en met cement aan elkaar gemetseld. Heel eerlijk, het was een rotzootje, maar het zag er wel heel gezellig uit. Tegelijkertijd hebben andere leerlingen het schoolplein afgemaakt, door de laatste paar dingen te schilderen. Het eindwerk ziet er super vrolijk uit en de kinderen waren er al op aan het spelen. Ook zijn er een paar bezig geweest met het klimrek. We hebben klimgreepjes op houten platen vastgemaakt en nadat ze hingen, hebben we gaten geboord om de klimmuur op te hangen. De kinderen waren maar al te enthousiast om erop te klimmen.

DSC_2761.jpg

’s Ochtends is een andere groep leerlingen naar de markt La Cancha geweest om inkopen te doen. Zoals planten, vuilnisbakken, cementzakken, potgrond en petten. Het was heel erg druk en er werd veel onderhandeld.

DSC_2747.jpg

Tussen de middag hebben we gegeten bij de Comedor, dat is een soort van tussenschoolse opvang voor kinderen. Ook kunnen de leerlingen daar huiswerkbegeleiding krijgen en buiten spelen. Ons viel op dat de kinderen hun bord écht op moeten eten en zelf hun borden moeten schoonmaken. Dit zie je in Nederland niet.
Aan de ene kant lijkt het ons heel vervelend om een vol bord te krijgen, omdat je zelf wilt weten hoeveel je eet. Aan de andere kant is het zo dat iedereen evenveel krijgt en voor sommige kinderen is dit hun enige maaltijd.

Nadat we gegeten hadden, gingen we weer verder met werken. Het eindresultaat is dat de klimmuur hangt, het schoolplein geschilderd is en de plantenbakken staan.

20190418_173438.jpg

Vanavond zouden we eigenlijk nog naar de nachtopvang gaan, daar zouden wij een vlog over maken. Maar dürumstandigheden kunnen we hier niet heen. Wel zullen we hier nog een keer naartoe gaan en dat wordt waarschijnlijk morgen. We vonden het best jammer dat we niet konden gaan, want het was al een keer verplaatst en we wilden nu eindelijk zien hoe het daar was.