Dag 1: De eerste avond hadden we een druk programma, zo begonnen we om 20:00 uur met bellen met vluchtelingen. Wij kregen allemaal een eigen kletsmaatje, waar we 30 minuten tot 1,5 uur mee hebben gebeld. Sommige gespreken waren diepgaander dan anderen, zo viel het op dat de gesprekken met mensen over de politieke ongelijkheid gingen. Ook gingen verschillende gesprekken over wat de vluchtelingen nog graag wilde bereiken in Nederland, tevens zijn er luchtigere gesprekken geweest over lievelings eten en hobby’s.

’s Avonds hebben we een eigen versie van de nacht van de vluchtelingen gehad. Dit houdt in dat we een stuk hebben gelopen met onverwachte wendingen. Bijna meteen na de gesprekjes met de vluchtelingen zijn we met zijn allen geblinddoekt naar een onbekende plek gebracht, vanuit daar zijn we in vier etappes terug naar ons verblijf gelopen. Om half elf zijn we bij het eerste punt vertrokken. Aan het begin van elke etappe kregen we drie opties, waarvan optie één de makkelijkste manier was om naar het volgende punt te komen en optie drie de moeilijkste. We zijn toen begonnen met optie twee, hierbij kregen we twee punten waartussen we zelf de route moesten zoeken. Aan het eind van deze etappe hebben we een aantal sjaals achtergelaten op een bankje. Op andere punten hebben we nog wat andere sjaals achtergelaten. Daarna hebben we voor de tweede etappe optie drie gekozen. We hebben toen de afstand in meters en de richting in graden gekregen. Met behulp van een geodriehoek en kompas hebben we toen het volgende punt gezocht. Dit was erg moeilijk en door een verkeerde berekening hebben we niet het exacte punt bereikt, maar we zijn wel dicht in de buurt gekomen. Hierna hebben we nog een etappe met optie twee gedaan en een met optie drie. Rond half twee ‘s nachts kwamen we aan bij ons verblijf.

Dag 2: Vandaag hebben we veel tijd doorgebracht op het strand. Hier hebben we natuurlijk niet gewoon in de zon gezeten (want het regende), maar we hebben hier een opdracht uitgevoerd. We hebben allemaal een eigen zandkasteel in de branding gemaakt, maar het had wel een achterliggende gedachte. We hebben er allemaal een ander persoonlijk doel aan gekoppeld en daarna zijn al onze creaties weggespoeld. Uiteindelijk begon het te regenen en te waaien, maar toch zijn we blijven kijken naar onze creaties die werden weggespoeld. Vervolgens zijn we terug naar ons verblijf gelopen en hebben we met zijn alle ons avondeten bereid. Met zijn alle hebben we dat snel voor elkaar gekregen.

Houd de website goed in de gaten voor de volgende updates!

Jasmijn en Valery