Dag 4 – deel 2:
Aan het begin van de avond kwam gastspreker en ex-profbasketballer Jesper Jobse ons vergezellen. Hij ging wat vertellen over de oprichting van 3×3 Unites. 3×3 Unites is een organisatie die hij met Mark Schuurman heeft opgericht. De stichting is bedoeld om (straat)jongeren te helpen met het najagen van hun dromen. Om zo en positieve impact te hebben op hun leven en daarmee de wereld om hun heen. Dit doen ze door middel van 3 tegen 3 basketbal. Zo leidt 3×3 Unites onder andere jongeren op tot leaders, waarmee ze life-skills ontwikkelen en hun ambities na kunnen streven.

Allereerst ging Jesper vertellen hoe hij zelf is begonnen met basketballen. Hij vertelde ook dat hij zelf periodes heeft gehad dat hij helemaal klaar was met de sport en zelfs gestopt was, toch is hij altijd bij een vorm van basketbal teruggekomen. Hij vroeg ons welke minder fijne ervaringen wij zelf meemaken in onze sport en hoe we die zouden kunnen zien als iets positiefs en welke kwaliteiten die we geleerd hebben bij onze sport in het dagelijks leven toepassen. Sport is voor Jesper namelijk een middel om je doel in het leven te bereiken.

Voor Jesper was het oprichten van 3×3 Unites een droom die uitkwam. Hij vond de stichting zelfs zo belangrijk dat hij zijn profbasketbal carrière en daarmee de Olympische Spelen ervoor opgaf. Wij vonden dit heel bijzonder om te horen. Hij heeft ook verteld dat hij meer energie en vreugde haalt uit het op deze manier opleiden van jongeren en het hiermee ook groeien van de sport waarvan hij houdt, dan zelf nog op het veld te staan.

Check vooral ook zelf de website van 3×3 Unites: https://www.3x3unites.com/

Lisa en Nienke