Dag 7: Vandaag was helaas alweer de laatste dag. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niks meer hebben gedaan. ’s Ochtens zijn we naar het strand gelopen om in anderhalf uur zoveel mogelijk afval op te ruimen. Ieder groepje had een vuilniszak en twee grijpers bij om op te kunnen ruimen. Twee groepjes hebben het strand opgeruimd en één groepje heeft de duinen en de sloot opgeruimd. In totaal hadden we ongeveer anderhalve vuilniszak vol met allemaal spullen. We schrokken van de grote hoeveelheid afval, want we hadden niet verwacht dat mensen zoveel rotzooi in de natuur zouden gooien. Zo hebben we onder andere flesjes, blikjes en snoeppapiertjes gevonden. Ook hebben we de gekste dingen gevonden zoals ballonnen, hele sinaasappels, coronatesten en een tennisbal.

Na het afval ruimen hebben we de auto ingeladen en zijn we naar verzorgingstehuis Liduina in Boxtel gereden. Hier kwam het duo Herman en Jos optreden, de bewoners van het verzorgingstehuis wilden dit optreden graag bijwonen. Wij hebben geholpen bij het begeleiden van de bewoners naar de recreatieruimte. Hier hebben we met de bewoners naar muziek geluisterd, gedanst en gezongen. Dit vonden we erg gezellig en interessant om te doen, omdat je echt kon zien hoe leuk het voor de bewoners was om dit met ons te doen. Het was weer iets heel anders dan dat we de afgelopen dagen hebben gedaan, omdat het dichtbij huis was. Om vrijwilligerswerk te doen hoef je dus helemaal niet ver van huis te zijn. Deze activiteit maakte de week helemaal compleet. Het was een superleuke, interessante en leerzame week! Iedereen heeft er ontzettend van genoten en we zullen deze ervaringen nooit meer vergeten! Lisa en Valery