Proces en organisatie
De kerstactie vond plaats op 23 december, maar wij zijn al vanaf september bezig geweest met de organisatie van de kerstactie. Alles begon in juni toen we hebben gesolliciteerd voor de expeditie. Na het schrijven van een brief en een presentatie geven hebben meneer van der Klauw, meneer van Duursen en mevrouw van Griensven een groep van 12 leerlingen samengesteld. Na de zomervakantie kwamen we samen en zijn we direct aan de slag gegaan met de organisatie van de Kerstactie. We begonnen met brainstormen over verschillende inzamelacties en activiteiten die de leerlingen op de dag zelf zouden kunnen uitvoeren. Naarmate de tijd vorderde, werden de plannen steeds concreter en kregen we steeds meer een beeld van hoe de Kerstactie eruit kwam te zien!

Hoogtepunten

Over hoogtepunten gesproken, die waren er een hoop. Laten we er een paar pakken en daar even naar kijken! De finale van de sumoworstelwedstrijd, dat was me er een. gepresenteerd door meneer Zon en gewonnen door meneer Herwegen (mannen) en mevrouw Bekkers (vrouwen). Het was een van de drukste activiteiten, met wel meer dan 100 toeschouwers!

Een ander hoogtepunt: Meneer Havens die bij een bedrag van € 1000,- kaal ging. Er werd heel de dag rondgelopen met een collectebus hiervoor, het werd nog spannend. Maar gelukkig is het gelukt. En dus werd Meneer havens kaal gescheerd. Alle papiertjes die je onder hem ziet liggen, zijn de waardebonnetjes die gedoneerd zijn om het bedrag te behalen.
Maar nu het mooiste moment van allemaal, de bekendmaking van het opgehaalde bedrag. Met alle activiteiten die zijn gedaan hebben we een totaal bedrag opgehaald van € 13.539,29. Dat is dus nog veel meer dan op de cheque stond!

Wat nu?

Op dit moment zijn wij bezig om 8 verschillende projecten uit te werken die we gaan uitvoeren in Bolivia. Zo gaan we o.a. een schooltuin aanleggen bij Kasa Huasa, de school die voor een groot deel gebouwd is met geld van het Jacob-Roelandslyceum. Als de tuin is aangelegd, is het de bedoeling dat we de kinderen onderwijzen over het onderhouden van zo’n moestuin.

Ook gaan we klaslokalen beschilderen, voorlichting geven bij een nachtopvang, Koningsdag vieren op de Nederlandse School Cochabamba en gaan we verschillende op bezoek bij een weeshuis en een internaat afgelegen in de Andes. Om dit allemaal voor te bereiden zijn we hard aan het werk om Spaans te leren

Kortom genoeg te doen dus! Als je ons wilt volgen tijdens de expeditie naar Bolivia, dan kan dat via YouTube, Instagram en https://expeditie.jrl.nl/.