16 april 17:25 Nederlandse tijd

De grote dag is aangebroken: vandaag vliegen we naar Bolivia. Om 15:30 verzamelden we bij de vertrekhallen, hier hadden we de tijd om afscheid te nemen van familie en vrienden.

We checkten onze koffers in en vervolgens gingen we door de douane. Hier werden sommigen van ons goed gefouilleerd, maar er is niks spannends gevonden. Nu is het wachten op onze vlucht naar Madrid onder het genot van een mooie pot Uno.

17 april 10:37 Nederlandse tijd

Vlucht nummer 1 was een succes, we zitten nu op het einde van vlucht 2. Toen we in Madrid aankwamen, spotten we een Burger King waar we een heerlijke “gezonde” maaltijd hebben gehaald. Gelukkig is de vlucht waar we nu inzitten een nachtvlucht, dus de meesten van ons besteden de 12-uur lange vlucht door te slapen. In het begin van de vlucht kregen we avondeten (om 02:00 Nederlandse tijd), je kon kiezen tussen pasta en kip. Dit was, zoals je misschien al verwacht, niet precies een culinair hoogstandje. Gelukkig compenseerde het toetje; een soort van cheesecake.

We hoeven nu nog maar 1 uur te vliegen en dan landen we in Santa Cruz, waarmee we officieel onze eerste stappen in Bolivia zetten. Hier aangekomen moeten we door wat vertraging in Madrid heel snel door de douane en moeten we onze koffers opnieuw inchecken. Om 07:50 vertrekt de binnenlandse vlucht naar Cochabamba, hopelijk is de zon dan op en zien we iets van het land.

11.58 Boliviaanse tijd

We hebben de binnenlandse vlucht gehaald! Op het vliegveld van Santa Cruz kwamen we het psv van Bolivia tegen, zelfs de spelersbus ontbrak niet. Ook kwamen er straathondjes het vliegveld binnenlopen, maar deze mochten we helaas niet aaien.

De binnenlandse vlucht was letterlijk opstijgen en dalen, want deze duurde maar 3 kwartier. Onderweg zagen we hoe het uitzicht veranderde van de Amazone naar het Andes gebergte.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Cochabamba werden we hartelijk ontvangen door onze ‘gids/steun-en-toeverlaat/superheldin’ Anna, zij bracht ons naar ons verblijf: El Jardin. Tijdens de weg hiernaartoe waren we verbaast door de mooie bloemenperkjes langs de weg en op de rotondes. De stad was veel groener dan verwacht. In El Jardin kregen we van de schattige eigenaar Coco kaasbroodjes en chocoladekoekjes. Nadat we de kamers verdeeld hadden, is de helft van de groep boodschappen gaan doen en de andere helft heeft de tafel gedekt. De supermarkt was verbazingwekkend erg modern en groot (ze hebben hier zelfs cola 3 liter flessen!!). In de tuin van El Jardin hebben we gezamenlijk een lekkere brunch gehad.

We vertrekken zo naar Salomon Klein, een weeshuis in Cochabamba.

We houden jullie op de hoogte!